Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Pro duševní zdraví potřebujeme hořčík




     

    Problémy duševního zdraví ovlivňují značnou část světové populace, přičemž nejčastěji se setkáváme s úzkostnými poruchami, poruchami chování a depresemi. Esenciální minerální látky, jako je hořčík, mají v této oblasti klíčový význam pro udržení duševní pohody.

    Dle statistik OECD se zdá, že Česko je zemí s nižším výskytem psychických problémů ve srovnání s ostatními evropskými zeměmi. Pouze 15 % populace by mělo trpět duševními poruchami, což je čtvrtý nejnižší počet v Evropě. Avšak skutečnost může být jiná. Ministerstvo zdravotnictví upozorňuje na vysokou míru stigmatizace duševních nemocí v Česku, což platí jak pro obecnou populaci, tak i pro lékaře. Toto stigmatizování vede k obavám lidí přiznat veřejně, že jejich duševní zdraví není v pořádku.*

     

    Pozitivní krok vpřed

    Pocity smutku nebo úzkosti se výrazně častěji vyskytují u žen než u mužů. Nejjednoduším a nejpřirozenějším přístupem k řešení těchto obtíží je zhodnocení svého životního stylu, ke kterému patří mimo jiné i stravovací návyky. Důležitou úlohu v udržení psychické rovnováhy hraje doplňování stravy hořčíkem.

     

    Nejen pro kosti a svaly

    Hořčík je často spojován s udržováním zdraví kostí a správnou funkcí svalů. Nicméně, v těle plní i další klíčové role, včetně podpory psychických funkcí a nervového systému.

    Hořčík je esenciální minerální látka, což znamená, že tělo není schopno ji samovolně tvořit. Proto je nezbytné zahrnout hořčík do stravy a v případě jeho nedostatku je vhodné jej doplňovat formou doplňků stravy.

     

    Vybírejte moudře

    Pokud se rozhodnete užívat doplněk stravy, pečlivě vybírejte vhodný produkt a způsob jeho výrobního procesu. Druh a kvalita hořčíku, stejně jako způsob výroby, mohou významně ovlivnit jeho účinnost a schopnost organizmu hořčík vstřebat.

    Šetrný k žaludku

    Bioaktivní Magnézium obsahuje komplex tří různých solí hořčíku v matrici, která umožňuje rychlou rozpustnost a snadnou absorpci. Přípravek je vyroben v souladu s farmaceutickými standardy, což garantuje vysokou kvalitu, čistotu a konzistenci. Dokonce i u jedinců s nižší aktivitou žaludeční kyseliny se tablety kompletně rozpustí během několika málo minut.

    Pro další informace klikněte níže.

    doplněk stravy

    Zdroj:
    *www.ceskovdatech.cz