Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Váš mozek je závislý na příjmu omega-3




     

    Pokud vám chutnají ryby, jezte je určitě dál. Pokud však ryby tvoří pouze malou část vaší stravy, měli byste zvážit užívání doplňku stravy s rybím tukem. Pro udržení funkčnosti našeho mozku je totiž nezbytné zajistit dostatečný přísun omega-3 mastných kyselin.

    Šedesát procent naší mozkové hmoty tvoří tuk. Z tohoto důvodu je důležité, abychom přijímali esenciální mastné kyseliny, jako jsou omega-3 z rybího tuku. A proto je pravidelná konzumace ryb klíčová pro zachování správné funkce mozku.

    Bohužel v České republice je příjem ryb nedostatečný. Odborníci na výživu doporučují optimální spotřebu kolem 17 kg ryb na osobu a rok. Zatímco v Evropské unii je průměrná spotřeba ryb kolem 11 kg na osobu za rok a ve světě dokonce až 20 kg na osobu, v České republice se pohybujeme hluboko pod tímto průměrem – každý občan podle Ministerstva zemědělství v průměru za rok přijme pouze 4-5 kg ryb.*

    Pomáhají budovat a udržovat náš mozek

    Omega-3 mastné kyseliny, zejména EPA (kyselina eikosapentaenová) a DHA (kyselina dokosahexaenová), hrají klíčové role v našem těle. Pro zdraví mozku je zejména důležitá DHA.

    Podle Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) přispívá denní konzumace 250 mg DHA k udržení správné funkce mozku. Pro těhotné ženy je důležité zvýšit příjem DHA o dalších 200 mg, neboť přispívá k normálnímu vývoji mozku nenarozeného dítěte. Celkový příjem DHA by u nich měl být 450 mg denně.

    Využijte výhody doplňku stravy

    Bohužel mnoho lidí, včetně obyvatel České republiky, nejí dostatek ryb, aby optimálního příjmu životně důležitých nenasycených omega-3 mastných kyselin dosáhli. Kromě toho existuje určité procento jedinců, kteří prostě nemají rádi chuť ryb, a tím pádem mají minimální příjem těchto klíčových látek.
    Jednou z alternativ, jak zajistit dostatečný příjem omega-3 mastných kyselin, je užívání kvalitních doplňků stravy s rybím tukem. Přípravek Bioaktivní Marin Plus nabízí několik výhod:

    Za prvé, přesně víte, kolik omega-3 mastných kyselin EPA a DHA získáte, protože obsah každé kapsle je uveden na obalu.

    Za druhé, výtažek z rybího tuku v tomto přípravku prochází speciálním čisticím procesem, který odstraňuje nežádoucí látky, jako jsou těžké kovy a toxiny, které se mohou dostat do ryb v důsledku znečištění moří.

    A za třetí, omega-3 mastné kyseliny v Bioaktivní Marin Plus se nacházejí ve formě volných mastných kyselin, což znamená, že jsou velmi snadno vstřebatelné v našem těle. Tato forma umožňuje okamžité využití těchto látek bez nutnosti jejich předchozího rozštěpení v trávicím systému.

    Tímto způsobem můžete efektivně zahrnout omega-3 mastné kyseliny do své stravy, i když nemáte možnost pravidelné konzumace ryb.

    O dalších prospěšných účincích omega-3 čtěte zde.

    doplněk stravy

    Zdroj:
    *www.eagri.cz/public/portal/-q321551---C41-pHlP/situacni-a-vyhledova-zprava-ryby-2020